Právě je pon 29. kvě 2017 7:33:14

Všechny časy jsou v UTC





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
  Verze pro tisk Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2016 15:34:16 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
Předpokládám, že si už většina z vás všimla, že už nějakou dobu dělám na 460 do RW. No pro ty opozdilce, jedná se o původně Šmejkiho model pro asi Trainz myslím, avšak nikdy nebyl zveřejněn, kvůli nějakým technickým problémům... K modelu jsem domodelovával podvozky, kabinu a pantografy. Momentálně je ve stavu totální rozpracovanosti, "hotové" mám některé přídavné systémy, avšak zdaleka ne všechny. Takže asi tak. Modelově tak 30%, scriptově tak 10% a zvukově vůbec nic, jelikož většina zvuků až na píšťalu je vzaná z MSTS a je tam jenom kvůli testům chování ;)

Testování zvuků verze 0.1beta cca. 7.10.2016 https://www.youtube.com/watch?v=peUFIcTxTr4
Testování scriptů verze 0.2alfa cca. večer 19.10.2016 https://www.youtube.com/watch?v=FW8txsbrCOs


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: úte 25. říj 2016 13:27:43 
Offline

Registrován: ned 27. pro 2015 20:25:16
Příspěvky: 20
super :) už sa teším :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: stř 09. lis 2016 19:20:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 17. led 2016 10:34:17
Příspěvky: 143
Paráda, to přesně jsem potřeboval na os Bohumín - Petrovice atd ;) .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 11:37:04 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
Prvně bych se chtěl omluvit, že už jsem se poměrně dlouho neozval, ale pořád tam bylo ještě co dodělávat, aby to vůbec bylo prezentovatelné.
Jsem velice štastný, že se mi podařilo dotáhnout to do takového stavu v jakém to teď je... Na modelu jsem strávil něco přes 1200 hodin, což když si zpočítáte není na 3 měsíce úplně málo, ale jsem s modelem, no především se svojí prací velice spokojený...
Už teď ale vím, že model nejspíše vyjde ještě letos, ačkoli v první verzi nejspíše bude chybět nascriptovaná plně funkční vzduchotechnika...

No a závěrem bych velice rád poděkoval všem lidem, kteří se podíleli na vývoji. Asi nejvíce bych rád poděkoval Michalovi, který mě významným způsobem podpořil při tvorbě scriptů, ale dále můj dík za pomoc se scripty patří i Kiskimu, který mi pomohl s animacemi stěračů a sběračů, ale i Sasulemu, který mi po večerech radil, když už jsem byl se svými znalostmi v koncích. Dále děkuji Šmejkimu za poskytnutí exteriérového modelu 460, bez kterého by asi tento addon vůbec nevznikl, nebo by se jeho tvorba minimálně o půl roku protáhla, no a pak také Pikkovi za modely brzdičů a podvozků. V neposlední řadě bych také rád poděkoval Malardovi, za nafocení a zpracování většinové části textur kabiny, ale i Zdenkovipetrzd, Martinovi Driečnemu, DoDovi a Kalopě, kteří mi také velice pomohli s texturami, neboť já jsem ve 2D grafice totální analfabet. Ale přesto můj největší dík patří člověku, který se vlastně na vývoji vůbec nepodílel a to zato, že to se mnou, celou tu dobu, co jsem se věnoval vpodstatě jenom počítači vydržela :) .
Díky moc všem, bez vás by 460 nebyla, kde je teď!
https://youtu.be/jugmWnByufk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 12:21:33 
Offline

Registrován: ned 06. zář 2015 15:54:33
Příspěvky: 62
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Moc pěkné. O hodně se to zlepšilo :). Jenom myslím, že by kontroler potřeboval novou texturu :)
Jinak paráda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 17:51:16 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06. čer 2008 6:44:42
Příspěvky: 199
Bydliště: Praha
Že by metoda "poraď si sám" fungovala? :D Pěkně se to vyvíjí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 18:57:00 
Offline

Registrován: pon 22. srp 2016 12:52:25
Příspěvky: 477
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké
Michal píše:
Že by metoda "poraď si sám" fungovala? :D Pěkně se to vyvíjí.

Nevim jsetli jsi Michale cetl ten prispevek na tim,tak tam mas seznam lidi,takze metoda spise cim vic tim nic. :D
Zcela ta kabina neodpovida skutecnosti,pult je taky takovy roztahany ,je videt ze je to z Trainz,presne takhle roztahany je pult na 163,kvalitu textur nelze hodnotit z videa,urcite ale nejsou vyrezana okna ,to degraduje cely model. Interier je videt ze je napojovana terxtura kde pulka je tmava,druha svetla,pochybuji ze by to tak bylo udelane.
Ty procenta tak bych upravil realne co je hotove. Takovy model je dobry do msts ,ale kvalitativne ne do TS,tolik muj nazor.
Doufam ze kritiku prijme s pochopenim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 19:27:49 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
Michal: No evidentně zatím jo :mrgreen:
Vlasťa: Abych to uvedl na pravou míru tak, model kabiny je celý můj, pokud se podíváš, v Trainzu 460 snad vůbec není a pokud, tak nemá pult... Rozměry sedět musí 100%, protože jsem to měřil a změřené - v Blenderu sedí na 99% na milimetr přesně... Některé detaily jsem musel upravit, kvůli hratelnosti, přecejenom být ve hře a na mašině je něco trochu jiného. Textura pultu je jenom jedna a přechod na ní je plynulý hodně, zbytek textur chybí úplně a je to mapované rovnou na fotky... Několikrát jsem psal, že kdyby se našel někdo, kdo by mi byl schopný udělat textury, ať se mi ozve... Překvapivě, za 3 měsíce se neozval nikdo... Já sám toho bohužel schopný nejsem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 19:29:32 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
A jinak, být tebou bych příště vážil slova... Ono pak s člověkem docela zahýbe, když stráví přes 1200 hodin nad modelováním a scriptováním a ty mu pak řekneš, že to ukradl z Trainzu... :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 19:30:26 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
A ještě koukám, okna vyřezaná samozřejmě jsou, ani nevím, že se dají dělat i nějak jinak :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 19:40:33 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06. čer 2008 6:44:42
Příspěvky: 199
Bydliště: Praha
Vlastik píše:
Nevim jsetli jsi Michale cetl ten prispevek na tim,tak tam mas seznam lidi,takze metoda spise cim vic tim nic. :D

Četl jsem to. Jen jsem tím chtěl říct, že jsem Jáchymovi zas až tak moc neradil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 19:54:27 
Offline

Registrován: sob 02. srp 2014 18:01:15
Příspěvky: 65
Vlastik: Ta modrá různě po kabině je takto pospojovaná kvůli tomu, že jsem neměl k dispozici všechny textury s modrou, na které bych mohl udělat nějaké jemné přechody. A hlavně, každá fotka ze kterých je textura boku poskládaná měla jinou světlost. S tím se dá velmi těžce něco dělat. Na pultu to má Malard pospojované dobře, takže na něj se to budu snažit upravit. Ale taky si to můžeš poskládat sám, já už jsem se s tím nervoval dost. ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 20:00:01 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
Michal:
No, to je pak otázka... Jako bez toho, co jsi mi poradil, ačkoli toho nebylo moc bych asi ještě se scriptama ani nezačal...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 26. lis 2016 20:50:30 
Offline

Registrován: pon 22. srp 2016 12:52:25
Příspěvky: 477
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké
zdenekpetrzd píše:
Vlastik: Ta modrá různě po kabině je takto pospojovaná kvůli tomu, že jsem neměl k dispozici všechny textury s modrou, na které bych mohl udělat nějaké jemné přechody. A hlavně, každá fotka ze kterých je textura boku poskládaná měla jinou světlost. S tím se dá velmi těžce něco dělat. Na pultu to má Malard pospojované dobře, takže na něj se to budu snažit upravit. Ale taky si to můžeš poskládat sám, já už jsem se s tím nervoval dost. ;)

Vsak to je v poradku,ale resil jsem nepresnosti ktere kazi dojem i realitu,zde co si pamatuji a tyto jednotky jezdily taky pod Usti nad labem decin-Praha,pozdeji ale museli byt pro stiznosti z teto casti trati stahnute,protoze byly line a zcela neekonomicke v useku Kralupy-Praha stred,jeste nez skoncil GVD tak bylo na prahu nasazeno misto toho 163+B vozy,od noveho GVD uz tyto jednotky zajizdeli max po roudnici nebo kralupy,a do Roudnice z prahy zacali jezdit prazske 451,452.
Napsal jsem ze textury neresim,ale uz na prvni pohled je tam hodne nepresnosti ktere kazi dojem,zde to same stanoviste ale o 10 let drive:
predne je moc zapusten rychomer,spodni panel je moc siroky,kontroler je moc zubaty(tady bych urcite na poly nesetril),spatne zapustene VZ,ramy oken nebo nebo ram kabiny chybi,stolek je trochu vys nez pult.Ten horni pult i to stineni je moc humpolacky udelane. Proste aby byly videt ty komponenty. Setrit na poly zde neni na miste.
Mysim ze by mohl na tom jeste zapracovat,textury jsou dost vyblite to chtelo si pohrat ve photoshopu i o te cerne.
Jde jen o to kdyz se chce prezentovat tak je to jeho vyzitka,taky je jedno jesti si moje rady mezme k srdci nebo to bude tak jak to bude.
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 24. pro 2016 0:44:39 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
Tak šťastné a veselé

Obrázek


A aby tohle vlákno uplně neumíralo, tak ještě pár nových videí, co se v průběhu času nahromadilo na YT
https://www.youtube.com/watch?v=dFqS8GExPNU
https://www.youtube.com/watch?v=pKo89VGLR6I

PS: Vlasťo, tvoje "vyzitka" taky není úplně nejlepší ;) :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 24. pro 2016 8:55:49 
Offline

Registrován: pon 22. srp 2016 12:52:25
Příspěvky: 477
Bydliště: Allentown, Pensylvánie, Spojené státy americké
Citace:
PS: Vlasťo, tvoje "vyzitka" taky není úplně nejlepší

Tomu uplne nerozumim,ale budiz.
Zato cemu rozumim ze jeste nez to vydas tak vyrezni okno ve dverich v kabine aby tam nebyla tma ,pokud je to beta pred vydanim. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 24. pro 2016 9:09:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 16. srp 2014 13:14:03
Příspěvky: 545
Vyřízlý je, jen je to zadělaný roletkama, je to vidět, když si to přiblížíš ;)

_________________
Jede jede mašinka..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 24. pro 2016 11:00:20 
Offline

Registrován: pon 05. srp 2013 17:32:09
Příspěvky: 37
Vlastik píše:
Citace:
PS: Vlasťo, tvoje "vyzitka" taky není úplně nejlepší

Tomu uplne nerozumim,ale budiz.
Zato cemu rozumim ze jeste nez to vydas tak vyrezni okno ve dverich v kabine aby tam nebyla tma ,pokud je to beta pred vydanim. :D


Navrat do prvni ci druhe tridy zakladni skoly by v porozumeni pomohl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: sob 24. pro 2016 22:28:11 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
jstange píše:
Navrat do prvni ci druhe tridy zakladni skoly by v porozumeni pomohl.

Evdentně trávil příliš mnoho času v tom svém "počítačovém kroužku" a zanedbával učení.. :mrgreen: :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dílna JachyHm
PříspěvekNapsal: pon 09. led 2017 12:51:45 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 15:43:10
Příspěvky: 77
Tak zas po delší době nějaké video z aktuálního stavu. Scriptově je z většiny hotovo, zbývá nějak dořešit vzduchotechniku a "blbuvzdornost", protože si nejsem úplně jistý, co se stane, kdyby se náhodou někdo pokusil nahodit mašinu v jiném pořadí, nebo kdyby nahazoval mašiny obě... Každopádně se toho docela bojím a možná to radši ani nechci vědět :mrgreen:. Modelově chybí předělat stěny stanoviště, kde jsem se rozhodl, že je to až moc nepřesné a že to budu muset předělat, pak opravit houpačky u zvuků TM, domodelovat vložáky, dodělat jim animace dveří a tradá do světa... Od dosti věcí jsem byl nakonec hrou donucen upustit, takže například nepůjde ovládání přes F3, ani "manuální" otevírání dveří... No ačkoli jsem se to s DTG snažil řešit, nepodařilo se mi udělat ani "dopyt" z čehož jsem zklamaný asi nejvíc.. Tzn. když přijedu do stanice, otevřou se všechny dveře, místo těch, kde je člověk... U nějakého modelu jsem to viděl vyřešené, ale už nevím, de to bylo. Další věc je AI, kde zatím nevím, jak spolehlivě určit směr jednotky... A bohužel ani nevím, jak řešit hadice a kabely mezi vozy... Kdyby s tím náhodou měl někdo zkušenosti, může mi to zkusit napsat do SZ, byl bych za to dost rád :)

Video klik tu


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz

skymiles v1.1 designed by CodeMiles Team -TemplatesDragon-.